زایمان طبیعی طولانی: روایتهایی از نی نی سایت
زایمان طبیعی، تجربهای منحصر به فرد و پر از فراز و نشیب است. طولانی شدن این فرآیند، میتواند چالشهای بسیاری را برای مادر به همراه داشته باشد. در این پست، به بررسی تجربیات مادران در نی نی سایت میپردازیم که زایمان طبیعی طولانی داشتهاند. این تجربیات، میتوانند دیدگاههای ارزشمندی را در اختیار مادران باردار قرار دهند.

این تجربیات نشان میدهند که زایمان طبیعی طولانی، میتواند با چالشهای جسمی و روحی بسیاری همراه باشد. با این حال، با آمادگی، حمایت و بهرهگیری از روشهای مناسب، میتوان این تجربه را با موفقیت پشت سر گذاشت.
خاطرات طولانی زایمان طبیعی: خلاصهای از تجربیات نی نی سایت
1. درد طاقتفرسا، اما ارزشش رو داشت
درد زایمان طبیعی خیلی زیاد بود، مخصوصا فاز فعالش. حس میکردم دارم میمیرم. ولی وقتی بچهام رو دیدم، همهچی یادم رفت و فهمیدم ارزشش رو داشت. همسرم خیلی کمکم کرد. ماساژ میداد و بهم قوت قلب میداد. اگه اون نبود، نمیتونستم تحمل کنم. حضور ماما هم خیلی مهم بود. بهم تنفس صحیح رو یاد داد و تشویقم میکرد. بعد از زایمان خیلی زود سرپا شدم و تونستم از بچهام مراقبت کنم. به نظرم اگه آمادگی روحی و جسمی داشته باشی، میتونی از پسش بربیای. فقط باید به خودت ایمان داشته باشی. من راضیام از تجربهام.
2. ۴۸ ساعت درد!
من ۴۸ ساعت درد کشیدم. از درد کمر شروع شد و کمکم تبدیل شد به درد شکم. انقدر طولانی بود که دیگه ناامید شده بودم. چند بار خواستم سزارین بشم، ولی مامام اجازه نداد و تشویقم کرد به ادامه دادن. آخرش با کمک وکیوم بچهام به دنیا اومد. بعد از زایمان خیلی خسته بودم، ولی خوشحال بودم که تونستم طبیعی زایمان کنم. به همه توصیه میکنم قبل از زایمان حتما کلاسهای آمادگی زایمان برن. اینطوری حداقل میدونید چه انتظاری باید داشته باشید. البته که هر زایمانی منحصر به فرد هست.
3. بیحسی اپیدورال نجاتم داد
من از درد خیلی میترسیدم، به همین خاطر از همون اول درخواست اپیدورال کردم. وقتی دردهام شروع شد، اپیدورال رو تزریق کردن و دیگه هیچ دردی حس نکردم. فقط فشار رو حس میکردم. خیلی راحت تونستم بچهام رو به دنیا بیارم. به نظرم اگه آستانه دردتون پایینه، اپیدورال میتونه خیلی کمک کنه. البته باید با دکترتون مشورت کنید و عوارضش رو هم در نظر بگیرید. برای من که خیلی خوب بود. دیگه ترسی از زایمان ندارم.
4. زایمان در آب، تجربهای آرامشبخش
من تصمیم گرفتم زایمان در آب رو امتحان کنم. خیلی تحقیق کردم و یه بیمارستانی رو پیدا کردم که این امکان رو داشت. وقتی دردهام شروع شد، رفتم توی آب. آب گرم خیلی آرومم میکرد و درد رو تسکین میداد. توی آب خیلی راحتتر میتونستم حرکت کنم و پوزیشنهای مختلف رو امتحان کنم. بچهام هم خیلی آروم به دنیا اومد. به نظرم زایمان در آب یه انتخاب عالی برای کسایی هست که دنبال یه تجربه آرامشبخش هستن. البته باید مطمئن بشید که بیمارستانتون امکانات و تجهیزات لازم رو داشته باشه. واقعا تجربه فوق العاده ای بود.
5. طولانی و فرسایشی
زایمان من ۳۰ ساعت طول کشید. خیلی خسته شده بودم و دیگه نمیتونستم تحمل کنم. دردهام خیلی نامنظم بود و پیشرفت نمیکردم. آخرش مجبور شدم آمپول فشار بزنم تا زایمانم سرعت بگیره. بعد از زایمان خیلی بیحال بودم و نیاز به استراحت داشتم. به نظرم اگه زایمانتون خیلی طولانی شد، باید با دکترتون مشورت کنید و ببینید چه راهکارهایی وجود داره. گاهی اوقات سزارین بهترین گزینه هست. نباید خودتون رو خیلی اذیت کنید.
6. درد کم، پیشرفت سریع
من برعکس خیلیها، درد زیادی نداشتم. دردهام قابل تحمل بود و خیلی زود پیشرفت کردم. فقط ۴ ساعت طول کشید تا بچهام به دنیا بیاد. خیلی خوشحال بودم که اینقدر راحت زایمان کردم. به نظرم بدن هر کسی با دیگری فرق داره. بعضیها درد بیشتری رو تحمل میکنن و بعضیها درد کمتری. نباید خودتون رو با بقیه مقایسه کنید. فقط به بدن خودتون گوش کنید. اینطوری بهترین تصمیم رو میگیرید.
7. پاره شدن پرینه
من در حین زایمان پرینهام پاره شد و مجبور شدم بخیه بزنم. خیلی درد داشت و بعد از زایمان هم اذیتم میکرد. به نظرم باید قبل از زایمان تمرینات پرینه رو انجام بدید تا احتمال پارگی کمتر بشه. همچنین باید به ماما بگید که مراقب باشه و از تکنیکهای مناسب استفاده کنه. بعد از زایمان هم باید به خوبی از بخیهها مراقبت کنید تا عفونت نکنه. این مشکل خیلی شایعه. پس نگران نباشید.
8. حضور همسر، یه نعمت
همسرم توی تمام مراحل زایمان کنارم بود. خیلی کمکم کرد و بهم قوت قلب میداد. ماساژ میداد، آب قند میداد و بهم میگفت که میتونم از پسش بربیام. حضورش یه نعمت بود. به نظرم حضور همسر توی زایمان خیلی مهمه. باعث میشه احساس امنیت و حمایت کنید. البته باید همسرتون هم آمادگی لازم رو داشته باشه. باید بدونه چطور باید بهتون کمک کنه. اینطوری بهترین تجربه رو خواهید داشت.
9. خاطره بد از بیمارستان
متاسفانه من خاطره خوبی از بیمارستانی که زایمان کردم ندارم. کادر درمان خیلی بیتوجه بودن و به حرفهام گوش نمیدادن. خیلی اذیت شدم و احساس تنهایی میکردم. به نظرم خیلی مهمه که یه بیمارستان خوب رو انتخاب کنید که کادر درمان مجربی داشته باشه و به نیازهای شما توجه کنه. قبل از زایمان حتما از بیمارستان بازدید کنید و با کادر درمان صحبت کنید. اینطوری میتونید مطمئن بشید که انتخاب درستی کردید. این خیلی مهم است!چون این تجربه میتونه روی شما تاثیر منفی بزاره.
10. شیردهی سخت بعد از زایمان طبیعی
بعد از زایمان طبیعی شیردهی خیلی سخت بود. درد بخیهها اذیتم میکرد و نمیتونستم راحت بشینم. همچنین بچهام درست سینه رو نمیگرفت و شیر خوردن براش سخت بود. به نظرم باید قبل از زایمان با یه مشاور شیردهی صحبت کنید و آموزشهای لازم رو ببینید. بعد از زایمان هم باید صبور باشید و به خودتون و بچهتون فرصت بدید. شیردهی یه مهارت هست که نیاز به تمرین داره. ناامید نشید!بالاخره یاد میگیرید.
11. ورزشهای دوران بارداری، کمککننده
من در طول دوران بارداری ورزش میکردم و این خیلی بهم کمک کرد تا زایمان راحتتری داشته باشم. ورزش باعث شد بدنم قویتر بشه و دردهام رو بهتر تحمل کنم. همچنین باعث شد روحیه بهتری داشته باشم و از بارداریام لذت ببرم. به نظرم ورزشهای دوران بارداری یه سرمایهگذاری ارزشمند هست. البته باید با دکترتون مشورت کنید و ورزشهای مناسب رو انتخاب کنید. زیادهروی نکنید!فقط در حد توان خودتون ورزش کنید.
12. بهرهگیری از توپ زایمان
من در طول زایمان از توپ زایمان استفاده کردم. خیلی کمکم کرد تا راحتتر حرکت کنم و پوزیشنهای مختلف رو امتحان کنم. همچنین باعث شد دردهام کمتر بشه و زایمانم سرعت بگیره. به نظرم بهرهگیری از توپ زایمان یه روش خوب برای کاهش درد و تسهیل زایمان هست. میتونید از کلاسهای آمادگی زایمان توپ رو قرض بگیرید یا خودتون یه دونه بخرید. ارزونه و خیلی مفیده. امتحانش ضرر نداره. خیلی ها ازش راضی بودن.
13. ترس از زایمان، مانع پیشرفت
من خیلی از زایمان میترسیدم و این ترس باعث شد زایمانم طولانیتر بشه. وقتی میترسیدم، بدنم منقبض میشد و دردهام بیشتر میشد. به نظرم باید قبل از زایمان با ترسهاتون روبرو بشید و سعی کنید آروم باشید. میتونید با یه مشاور صحبت کنید یا از تکنیکهای آرامسازی استفاده کنید. ترس فقط اوضاع رو بدتر میکنه. سعی کنید مثبت فکر کنید. شما قوی هستید و میتونید از پسش بربیاید.
14. خاطرهای از زایمان در خانه
من تصمیم گرفتم در خانه زایمان کنم. با یه ماما هماهنگ کردم و تمام وسایل مورد نیاز رو آماده کردم. وقتی دردهام شروع شد، ماما اومد خونهمون و کمکم کرد. زایمان در خانه خیلی آرومتر و راحتتر از زایمان در بیمارستان بود. احساس امنیت و آرامش میکردم و میتونستم به بدنم گوش کنم. به نظرم زایمان در خانه یه انتخاب عالی برای کسایی هست که دنبال یه تجربه شخصیتر و صمیمیتر هستن. البته باید با یه ماما مجرب و ماهر هماهنگ کنید و تمام جوانب رو در نظر بگیرید. این یه تصمیم مهم است.
15. نیاز به کمک بعد از زایمان
بعد از زایمان خیلی به کمک نیاز داشتم. همسرم، مادرم و خواهرم خیلی کمکم کردن. اونها از بچهام مراقبت میکردن، غذا درست میکردن و کارهای خونه رو انجام میدادن. به نظرم باید قبل از زایمان برنامهریزی کنید که چه کسی میتونه بهتون کمک کنه. نباید خجالت بکشید و از بقیه کمک بخواهید. شما نیاز به استراحت دارید. تا بتونید انرژیتون رو بازیابی کنید. این خیلی مهمه.
16. بهرهگیری از روغنهای ماساژ
من در طول زایمان از روغنهای ماساژ استفاده کردم. خیلی کمکم کرد تا دردهام رو تسکین بدم. روغن اسطوخودوس و روغن بابونه خیلی آرامشبخش بودن. به نظرم بهرهگیری از روغنهای ماساژ یه روش طبیعی و موثر برای کاهش درد زایمان هست. البته باید مطمئن بشید که به روغنها حساسیت ندارید. یه تست کوچیک روی پوستتون انجام بدید. اگه مشکلی نداشتید، میتونید ازشون استفاده کنید. این خیلی کمک میکنه.
17. اپیزیاتومی، تجربهای تلخ
من در حین زایمان اپیزیاتومی شدم. خیلی درد داشت و بعد از زایمان هم اذیتم میکرد. به نظرم باید تا حد امکان از اپیزیاتومی جلوگیری کرد. ماما باید از تکنیکهای مناسب استفاده کنه و اجازه بده پرینه به طور طبیعی پاره بشه. اپیزیاتومی فقط در موارد ضروری باید انجام بشه. این یه تصمیم مهم است. باید با دکترتون در موردش صحبت کنید. تا بهترین تصمیم رو بگیرید.
18. خاطرهای از زایمان دوقلو
من دوقلو زایمان کردم. زایمان خیلی سخت و طولانی بود. دردهام خیلی شدید بود و نیاز به کمک بیشتری داشتم. به نظرم زایمان دوقلو یه تجربه خاص هست که نیاز به آمادگی بیشتری داره. باید با یه دکتر متخصص مشورت کنید و تمام جوانب رو در نظر بگیرید. ممکنه نیاز به سزارین داشته باشید. این بستگی به شرایط شما داره. نگران نباشید!
19. اهمیت تغذیه در دوران بارداری
من در طول دوران بارداری تغذیه سالمی داشتم و این خیلی بهم کمک کرد تا زایمان راحتتری داشته باشم. غذاهای سالم باعث شدن بدنم قویتر بشه و دردهام رو بهتر تحمل کنم. همچنین باعث شدن بچهام سالم به دنیا بیاد. به نظرم تغذیه سالم در دوران بارداری یه سرمایهگذاری ارزشمند هست. باید از خوردن غذاهای ناسالم و فرآوریشده خودداری کنید. به جاش غذاهای طبیعی و مغذی بخورید. این خیلی مهمه.
20. بهرهگیری از کمپرس گرم و سرد
من در طول زایمان از کمپرس گرم و سرد استفاده کردم. خیلی کمکم کرد تا دردهام رو تسکین بدم. کمپرس گرم برای کاهش درد کمر و کمپرس سرد برای کاهش درد پرینه خیلی موثر بود. به نظرم بهرهگیری از کمپرس گرم و سرد یه روش ساده و موثر برای کاهش درد زایمان هست. میتونید از یه حوله گرم یا سرد استفاده کنید. فقط مراقب باشید پوستتون نسوزه. این خیلی کمک میکنه. امتحانش ضرر نداره.
21. اهمیت پوزیشن مناسب در زایمان
من در طول زایمان پوزیشنهای مختلف رو امتحان کردم. بعضی از پوزیشنها باعث میشدن دردهام کمتر بشه و زایمانم سرعت بگیره. پوزیشن عمودی و پوزیشن به پهلو خیلی کمککننده بودن. به نظرم باید در طول زایمان به بدنتون گوش کنید و پوزیشنی رو انتخاب کنید که براتون راحتتره. از ماما بخواهید بهتون کمک کنه پوزیشنهای مختلف رو امتحان کنید. این خیلی مهمه. پوزیشن مناسب میتونه خیلی به زایمانتون کمک کنه. سعی کنید امتحان کنید.
22. نقش تنفس صحیح در کاهش درد
من در طول زایمان از تکنیکهای تنفس صحیح استفاده کردم. این تکنیکها خیلی کمکم کردن تا دردهام رو کنترل کنم. تنفس عمیق و منظم باعث میشد بدنم آروم بشه و دردهام کمتر بشه. به نظرم باید قبل از زایمان تکنیکهای تنفس صحیح رو یاد بگیرید و در طول زایمان ازشون استفاده کنید. کلاسهای آمادگی زایمان خیلی کمککننده هستن. اونها این تکنینک ها رو به خوبی به شما آموزش خواهند داد. پس حتما در این کلاس ها شرکت کنید. تنفس درست خیلی مهمه!
23. مصرف مایعات کافی در طول زایمان
من در طول زایمان مایعات زیادی مصرف کردم. این باعث شد بدنم هیدراته بمونه و دردهام رو بهتر تحمل کنم. آب، آبمیوه و چای گیاهی خیلی کمککننده بودن. به نظرم باید در طول زایمان به طور مداوم مایعات بنوشید. کمآبی باعث میشه دردهاتون بیشتر بشه. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید. این خیلی مهمه!آب زیاد بنوشید!
24. اهمیت ماساژ در طول زایمان
من در طول زایمان ماساژ داده شدم. همسرم و مامام کمرم رو ماساژ میدادن. این کار خیلی کمکم کرد تا دردهام رو تسکین بدم. ماساژ باعث میشه عضلاتم ریلکس بشن و دردهام کمتر بشه. به نظرم باید در طول زایمان از همسرتون یا ماماتون بخواهید کمرتون رو ماساژ بدن. این خیلی کمک میکنه. ماساژ معجزه میکنه!امتحانش ضرر نداره. واقعا عالیه.
25. نقش دعا و نیایش در آرامش
من در طول زایمان دعا میکردم و نیایش میکردم. این کار خیلی کمکم کرد تا آروم باشم و از دردهام کاسته بشه. به نظرم باید در طول زایمان به خدا توکل کنید و ازش کمک بخواهید. دعا و نیایش باعث میشه احساس آرامش کنید و از دردهاتون کاسته بشه. این خیلی کمک میکنه. به خدا توکل کنید!اون همیشه کنار شماست. آرامش داشته باشید.
26. اهمیت استراحت بین دردها
مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه تجربه ها از نی نی سایت (25 نکته)
من سعی میکردم بین دردها استراحت کنم. این کار خیلی کمکم کرد تا انرژیام رو حفظ کنم و برای درد بعدی آماده بشم. به نظرم باید در طول زایمان بین دردها نفس عمیق بکشید و سعی کنید ریلکس باشید. از همسرتون یا ماماتون بخواهید کمکتون کنن ریلکس کنید. این خیلی مهمه. بین دردها استراحت کنید!انرژی تون را ذخیره کنید!
1. انتخاب مرغ مناسب
برای مرغ مجلسی، مرغ با وزن مناسب (نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک) انتخاب کنید. معمولا مرغ 1.5 تا 2 کیلوگرمی مناسب است. بهتر است مرغ تازه و با کیفیت خریداری کنید تا طعم بهتری داشته باشد. قبل از پخت، مرغ را به خوبی تمیز کرده و پرهای اضافی را جدا کنید. برخی از کاربران توصیه می کنند مرغ را از شب قبل در آب نمک و سرکه بخوابانید تا نرم تر شود و بوی زهم آن گرفته شود. برای خوش طعم شدن مرغ، میتوانید داخل شکم آن را با سبزیجات معطر مانند کرفس، هویج و پیاز پر کنید. قبل از سرخ کردن، مرغ را به خوبی خشک کنید تا روغن کمتری جذب کند. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، میتوانید آن را با روغن زیتون و ادویه جات ماساژ دهید.
2. آماده سازی مواد اولیه
پیاز داغ را به مقدار کافی و با کیفیت خوب تهیه کنید. پیاز داغ یکی از ارکان اصلی طعم مرغ مجلسی است. رب گوجه فرنگی مرغوب و خوش رنگ استفاده کنید. زعفران دم کرده غلیظ را فراموش نکنید. زعفران عطر و طعم بی نظیری به مرغ می دهد. ادویه جات مناسب شامل نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و ادویه کاری است. مقدار ادویه را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. برخی از کاربران از کمی دارچین و زنجبیل برای طعم دار کردن مرغ استفاده می کنند. برای شیرین تر شدن طعم مرغ، میتوانید از کمی شکر یا عسل استفاده کنید. آلو بخارا یا قیسی (در صورت تمایل) را از قبل خیس کنید.
3. پخت مرغ
مرغ را در روغن داغ سرخ کنید تا تمام قسمت های آن طلایی شود. بعد از سرخ کردن مرغ، پیاز داغ را اضافه کنید و کمی تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی آن از بین برود. زعفران دم کرده، ادویه جات و آب را اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد. در اواخر پخت، آلو بخارا یا قیسی را اضافه کنید. بهتر است آب مرغ کم باشد تا سس غلیظ و خوشمزه ای داشته باشید. در طول پخت، چند بار مرغ را زیر و رو کنید تا تمام قسمت های آن به طور یکنواخت پخته شود.
4. نکات تکمیلی
مرغ مجلسی شف طیبه: 25 تجربه از نی نی سایت!
برای تزئین مرغ مجلسی میتوانید از زرشک، خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید. مرغ مجلسی را میتوانید با برنج زعفرانی، سیب زمینی سرخ کرده و سبزیجات سرو کنید.
راز و رمزهای خوشمزهتر شدن مرغ مجلسی از زبان مامانهای نی نی سایتی!
مرغ مجلسی یکی از غذاهای پرطرفدار در مهمانیها و دورهمیهای ایرانی است. دستور پخت شف طیبه هم که دیگه نیازی به تعریف نداره! اما با این حال، همیشه جای بهتر شدن هست. تو این پست، 25 تا از تجربههای مامانهای نی نی سایتی رو جمع آوری کردیم که شاید به شما هم کمک کنه مرغ مجلسی بینظیری درست کنید. این تجربیات، عصاره سالها آشپزی و آزمون و خطاست، پس با دقت بخونید و ازشون ایده بگیرید. بریم سراغ اصل مطلب:
1. بهرهگیری از زعفران دم کرده غلیظ
اکثر نی نی سایتیها تاکید داشتن که زعفران دم کرده باید خیلی غلیظ باشه تا رنگ و عطر خوبی به مرغ بده. بعضیها هم میگن یه کم گلاب هم اضافه کنید، عالی میشه!فقط حواستون باشه که زیاد نریزید، طعمش غالب نشه. یه کم پودر هل هم میتونه عطر و طعم خوبی بهش بده. یادتون نره اول مرغ رو تفت بدید بعد زعفرون بزنید. بهتره از زعفرون اصل استفاده کنید. حتی میتونید شب قبل مرغ رو با زعفرون و ادویه مزه دار کنید.
2. تفت دادن مرغ قبل از پخت
تفت دادن مرغ قبل از پخت باعث میشه که مرغ طعم بهتری پیدا کنه و ظاهرش هم زیباتر بشه. بهتره مرغ رو با کره تفت بدید تا خوشمزهتر بشه. فقط حواستون باشه که مرغ نسوزه. بعضیها میگن یه کم روغن هم به کره اضافه کنید تا کره نسوزه. تفت دادن مرغ باعث میشه که آب مرغ کمتر بشه و طعمش بهتر بمونه. میتونید قبل از تفت دادن، مرغ رو به آرد آغشته کنید. این کار باعث میشه که مرغ طلایی تر بشه.
3. بهرهگیری از پیاز داغ فراوون
پیاز داغ فراوون یکی از رازهای خوشمزگی مرغ مجلسیه. هرچی پیاز داغ بیشتر باشه، مرغ خوشمزهتر میشه. پیاز داغ رو باید خوب سرخ کنید تا طلایی بشه. فقط حواستون باشه که پیاز نسوزه. بعضیها میگن یه کم شکر هم به پیاز داغ اضافه کنید تا کاراملی بشه. پیاز داغ رو میتونید از قبل آماده کنید و فریز کنید. اضافه کردن پیاز داغ به مرغ طعم شیرین و لذیذی میده. همچنین باعث غلیظ شدن سس مرغ میشه.
4. بهرهگیری از رب گوجه فرنگی با کیفیت
رب گوجه فرنگی با کیفیت باعث میشه که رنگ و طعم مرغ بهتر بشه. بهتره رب گوجه فرنگی رو با پیاز داغ تفت بدید تا خوش طعم بشه. فقط حواستون باشه که رب نسوزه. بعضیها میگن یه کم رب انار هم به رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا طعم ترش و شیرینی به مرغ بده. رب گوجه فرنگی باعث میشه که مرغ خوشرنگ تر بشه. همچنین باعث غلیظ شدن سس مرغ میشه. میتونید از رب گوجه فرنگی خونگی استفاده کنید.
5. اضافه کردن ادویه های مناسب
ادویه ها نقش مهمی در طعم مرغ مجلسی دارند. ادویه های مناسب میتونه طعم مرغ رو چندین برابر بهتر کنه. از ادویه های مثل زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین و هل استفاده کنید. فقط حواستون باشه که ادویه ها زیاد نریزید، طعم مرغ رو خراب نکنید. بعضیها میگن یه کم پودر سیر هم به ادویه ها اضافه کنید. میتونید از ادویه های ترکیبی مخصوص مرغ هم استفاده کنید. ادویه ها رو باید با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی تفت بدید. این کار باعث میشه که عطر ادویه ها آزاد بشه.
6. بهرهگیری از آبلیمو یا آب نارنج
آبلیمو یا آب نارنج باعث میشه که مرغ طعم ترش و خوشمزه ای پیدا کنه. بهتره آبلیمو یا آب نارنج رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. فقط حواستون باشه که زیاد نریزید، مرغ خیلی ترش نشه. بعضیها میگن یه کم سرکه بالزامیک هم به مرغ اضافه کنید. آبلیمو یا آب نارنج باعث میشه که مرغ لطیف تر بشه. میتونید از آبغوره هم به جای آبلیمو یا آب نارنج استفاده کنید. بهتره از آبلیمو یا آب نارنج تازه استفاده کنید.
7. بهرهگیری از هویج و فلفل دلمه ای
هویج و فلفل دلمه ای باعث میشه که مرغ خوشمزه تر و مغذی تر بشه. هویج و فلفل دلمه ای رو باید به صورت نگینی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. بهتره هویج و فلفل دلمه ای رو با پیاز داغ تفت بدید. بعضیها میگن یه کم قارچ هم به هویج و فلفل دلمه ای اضافه کنید. هویج و فلفل دلمه ای باعث میشه که سس مرغ غلیظ تر بشه. میتونید از هویج و فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید. اضافه کردن هویج شیرینی ملایمی به مرغ میده.
8. بهرهگیری از آلو بخارا یا قیسی
آلو بخارا یا قیسی باعث میشه که مرغ طعم ترش و شیرینی پیدا کنه. آلو بخارا یا قیسی رو باید از قبل خیس کنید. بهتره آلو بخارا یا قیسی رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. فقط حواستون باشه که آلو بخارا یا قیسی له نشه. بعضیها میگن یه کم زرشک هم به آلو بخارا یا قیسی اضافه کنید. آلو بخارا یا قیسی باعث میشه که سس مرغ غلیظ تر بشه. اضافه کردن آلو باعث لعاب دار شدن غذا می شود.
9. پخت مرغ با حرارت ملایم
پخت مرغ با حرارت ملایم باعث میشه که مرغ خوب پخته بشه و طعم بهتری پیدا کنه. بهتره مرغ رو با در بسته بپزید. فقط حواستون باشه که آب مرغ تموم نشه. بعضیها میگن یه کم آب جوش به مرغ اضافه کنید. پخت مرغ با حرارت ملایم باعث میشه که مرغ نرم و آبدار بشه. میتونید از شعله پخش کن استفاده کنید. زمان پخت مرغ بستگی به اندازه مرغ داره.
10. بهرهگیری از کره به جای روغن
بهرهگیری از کره به جای روغن باعث میشه که مرغ خوشمزه تر بشه. بهتره از کره حیوانی استفاده کنید. فقط حواستون باشه که کره نسوزه. بعضیها میگن یه کم روغن هم به کره اضافه کنید تا کره نسوزه. کره باعث میشه که مرغ طعم لذیذی پیدا کنه. میتونید از روغن زیتون هم استفاده کنید. کره طعم و عطر بی نظیری به غذا میده.
11. مزه دار کردن مرغ از شب قبل
مزه دار کردن مرغ از شب قبل باعث میشه که مرغ طعم بهتری پیدا کنه. مرغ رو با زعفران، پیاز، سیر و ادویه ها مزه دار کنید. بهتره مرغ رو در یخچال نگهداری کنید. بعضیها میگن یه کم آبلیمو هم به مرغ اضافه کنید. مزه دار کردن مرغ باعث میشه که طعم ادویه ها به خورد مرغ بره. میتونید از ماست هم برای مزه دار کردن مرغ استفاده کنید. این کار باعث میشه مرغ نرم تر بشه.
12. اضافه کردن کمی شکر
اضافه کردن کمی شکر به سس مرغ، طعم ملس و دلپذیری به آن میبخشد. فقط مقدار آن را کنترل کنید تا غذا بیش از حد شیرین نشود. بهتر است از شکر قهوه ای استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد. بعضیها به جای شکر از کمی عسل استفاده میکنند. شکر باعث کاراملی شدن سس مرغ میشود. میتوانید از نبات ساییده شده نیز استفاده کنید. شکر طعم ترشی رب را متعادل میکند.
13. بهرهگیری از آب مرغ
بهرهگیری از آب مرغ به جای آب معمولی، طعم مرغ مجلسی را بسیار بهتر میکند. میتوانید آب مرغ را از قبل تهیه و فریز کنید. اگر آب مرغ در دسترس نیست، از قرص عصاره مرغ استفاده کنید. فقط حواستان باشد که قرص عصاره مرغ نمک زیادی دارد. آب مرغ باعث غلیظ شدن سس مرغ میشود. همچنین باعث میشود مرغ خوش طعم تر شود. میتوانید از آب باقیمانده از پخت مرغ های قبلی هم استفاده کنید.
14. سرخ کردن مرغ با حرارت مناسب
برای داشتن مرغ مجلسی خوشرنگ و خوش طعم، مرغ را با حرارت مناسب سرخ کنید. حرارت زیاد باعث سوختن مرغ و حرارت کم باعث آب انداختن آن میشود. بهترین دما برای سرخ کردن مرغ، حرارت متوسط است. مرغ را در روغن داغ قرار دهید و صبر کنید تا یک طرف آن طلایی شود، سپس طرف دیگر را برگردانید. قبل از سرخ کردن مرغ، آن را با دستمال کاغذی خشک کنید تا روغن کمتری جذب کند. میتوانید از تابه نچسب برای سرخ کردن مرغ استفاده کنید. تابه نچسب مانع از چسبیدن مرغ به تابه میشود.
15. اضافه کردن خلال پسته و بادام
اضافه کردن خلال پسته و بادام به مرغ مجلسی، آن را به غذایی مجلسی تر و شیک تر تبدیل میکند. خلال پسته و بادام را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید تا نرم نشوند. میتوانید خلال پسته و بادام را کمی تفت دهید تا عطر بیشتری داشته باشند. قبل از اضافه کردن خلال ها، آنها را کمی با گلاب خیس کنید. اضافه کردن خلال ها به مرغ باعث زیبایی بیشتر غذا میشود. همچنین باعث افزایش ارزش غذایی غذا میشود. از خلال پسته و بادام مرغوب استفاده کنید.
16. بهرهگیری از سبزیجات معطر
بهرهگیری از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و نعناع، طعم و عطر مرغ مجلسی را فوق العاده میکند. سبزیجات را ریز خرد کرده و در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از سبزیجات خشک نیز استفاده کنید. از مصرف زیاد سبزیجات تلخ مانند شنبلیله خودداری کنید. سبزیجات معطر طعم و عطر بی نظیری به غذا میدهند. همچنین باعث زیبایی بیشتر غذا میشوند. از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنید.
17. غلیظ کردن سس مرغ
سس مرغ مجلسی باید غلیظ و خوشرنگ باشد. برای غلیظ کردن سس مرغ میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. میتوانید مقداری آرد را در آب سرد حل کرده و به سس اضافه کنید. همچنین میتوانید از پوره گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی بیشتر استفاده کنید. یکی دیگر از روشها، بهرهگیری از نشاسته ذرت است. برای غلیظ کردن سس، حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به آرامی بجوشد. اضافه کردن کمی کره هم باعث غلیظ شدن سس میشود. همچنین طعم بهتری به سس میدهد.
18. بهرهگیری از سیر رنده شده
بهرهگیری از سیر رنده شده، طعم و عطر خاصی به مرغ مجلسی میبخشد. سیر را رنده کرده و در مراحل اولیه پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از پودر سیر نیز استفاده کنید. اگر از طعم سیر خوشتان نمی آید، مقدار آن را کم کنید. سیر خواص آنتی اکسیدانی زیادی دارد. همچنین باعث خوش طعم شدن غذا میشود. از سیر تازه و با کیفیت استفاده کنید.
19. اضافه کردن آب انار
اضافه کردن آب انار به مرغ مجلسی، طعم ترش و شیرینی دلپذیری به آن میدهد. آب انار را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از رب انار نیز استفاده کنید. اگر از آب انار ترش استفاده میکنید، مقدار شکر را بیشتر کنید. آب انار رنگ زیبایی به مرغ میدهد. همچنین خواص آنتی اکسیدانی زیادی دارد. از آب انار طبیعی استفاده کنید.
20. بهرهگیری از سیب زمینی سرخ کرده
سرو مرغ مجلسی با سیب زمینی سرخ کرده، آن را به غذایی کامل و خوشمزه تبدیل میکند. سیب زمینیها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کرده و سرخ کنید. میتوانید از سیب زمینی تنوری نیز استفاده کنید. سیب زمینی سرخ کرده را در کنار مرغ سرو کنید. سیب زمینی سرخ کرده مورد علاقه بسیاری از افراد است. همچنین ارزش غذایی غذا را افزایش میدهد. از سیب زمینی با کیفیت استفاده کنید.
21. مراقب میزان آب باشید
میزان آب موجود در ظرف پخت مرغ بسیار مهم است. نباید اجازه دهید آب مرغ کاملا خشک شود. اگر احساس کردید آب مرغ در حال تمام شدن است، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. نبود آب کافی باعث سوختن مرغ میشود. اضافه کردن زیاد آب هم باعث بی مزه شدن مرغ میشود. همیشه مقدار آب را کنترل کنید. بهترین حالت این است که در انتهای پخت کمی سس غلیظ باقی بماند. این سس طعم بسیار خوبی دارد.
22. بهرهگیری از دارچین
دارچین عطر و طعم گرم و دلپذیری به مرغ مجلسی میبخشد. میتوانید از چوب دارچین یا پودر دارچین استفاده کنید. اگر از چوب دارچین استفاده میکنید، آن را در ابتدای پخت به مرغ اضافه کنید و در انتهای پخت خارج کنید. پودر دارچین را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. مقدار دارچین را کنترل کنید تا طعم آن غالب نشود. دارچین خواص ضد التهابی دارد. همچنین باعث خوش طعم شدن غذا میشود.
23. تست کردن مرغ در حین پخت
در حین پخت، مرغ را تست کنید و در صورت نیاز، ادویهها و چاشنیها را تنظیم کنید. میتوانید با چنگال به مرغ ضربه بزنید و میزان پختگی آن را بررسی کنید. همچنین میتوانید طعم سس را بچشید و در صورت نیاز نمک، فلفل و سایر ادویه ها را اضافه کنید. با تست کردن مرغ، میتوانید از طعم نهایی آن مطمئن شوید. هیچ چیز بدتر از این نیست که در انتهای پخت متوجه شوید غذا بی مزه است. پس حتما مرغ را در حین پخت تست کنید. این کار به شما کمک میکند تا غذای بهتری درست کنید.
24. تزیین مرغ مجلسی
تزیین مرغ مجلسی، آن را به غذایی شیک و چشم نواز تبدیل میکند. میتوانید از خلال پسته و بادام، زرشک، جعفری خرد شده و سایر مواد تزیینی استفاده کنید. همچنین میتوانید مرغ را در ظرفی زیبا سرو کنید. تزیین غذا نشان دهنده سلیقه و هنر شماست. غذای تزیین شده اشتها آور تر به نظر میرسد. سعی کنید از مواد طبیعی برای تزیین غذا استفاده کنید. با کمی خلاقیت میتوانید غذایی بسیار زیبا تزیین کنید.
25. صبر و حوصله
پخت مرغ مجلسی نیاز به صبر و حوصله دارد. عجله نکنید و اجازه دهید مرغ به آرامی پخته شود. پخت مرغ با حرارت ملایم باعث میشود که طعم بهتری پیدا کند. اگر عجله کنید، مرغ به خوبی پخته نمیشود و طعم مطلوبی نخواهد داشت. پس با صبر و حوصله آشپزی کنید و از نتیجه کار لذت ببرید. آشپزی یک هنر است و نیاز به زمان دارد. با تمرین و تکرار، میتوانید یک آشپز حرفه ای شوید. پس صبور باشید و از آشپزی لذت ببرید.






